diumenge, 11 de maig del 2008

La ciencia de la Belleza

Sempre m’ha interessat entendre, a molt baix nivell, perquè la gent fem el que fem, quins mecanismes inconscients ens mouen, perquè tenim les reaccions que tenim.

El documental d’en Punset, “La ciencia de la belleza”, explica perquè a les dones ens atrauen certs aspectes masculins, per exemple, una caixa toràcica ample, (es remunta a quan els homes caçaven, i es suposa que els dóna més resistència, per tant, podran caçar millor, ens proporcionaran aliment), una mandíbula angulosa, (senyal de virilitat, testosterona, bon reproductor), etc. I en les dones, ventre pla, (no està prenyada), pits grans, (podrà alimentar bé als fills), cabell llarg (senyal de salut)...
També explica perquè alguns rostres ens pareixen atractius, guarden una proporció, el nombre auri.

Ahir vaig veure un altre documental, en el que explicaven perquè les dones guapes s’ajunten amb homes poc agraciats, però amb cert poder: segons el documental, per a creure’s mereixedor d’ella, ell la cuidarà, la protegirà, i li proporcionarà una millor vida.

Es veu que, el físic, (que sempre m’ha paregut una desgràcia...), té la seva funció, encara que aquesta sigui instintiva.

Hi ha coses que no es poden racionalitzar.

Massa - Quimi Portet
http://www.goear.com/listen.php?v=ca95c60